Η Ιωάννα – Έλενα Μάρκου είναι Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CITYSCAPE A.E. την οποία ίδρυσε το 1999 και η οποία σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και δυναμικότερες εταιρείες στον χώρο με σημαντικό πελατολόγιο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα – Έλενα Μάρκου είναι Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CITYSCAPE A.E. την οποία ίδρυσε το 1999 και η οποία σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και δυναμικότερες εταιρείες στον χώρο με σημαντικό πελατολόγιο.

Η Ιωάννα-Έλενα εξειδικεύεται στις πωλήσεις και εκμισθώσεις ακινήτων υψηλών προδιαγραφών για τη στέγαση εμπορικών εταιρειών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι μεγάλες επαγγελματικές της επιτυχίες συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη (tenant-mix) και προ-ενοικίαση των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα καθώς και την επιτυχή διαχείριση χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας εκ μέρους θεσμικών οργανισμών και ιδιωτών.

To 2001, η Ιωάννα – Έλενα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της LAMDA Hellix A.E., της μοναδικής εν λειτουργία εταιρείας “Wired Real Estate” στην Ελλάδα. Σήμερα διατελεί Αντιπρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πριν από την ίδρυση της CITYSCAPE, η Ιωάννα-Έλενα εργαζόταν σε τοπική εταιρεία «μπουτίκ», όπου είχε την ευκαιρία να ηγηθεί και να αναλάβει την επέκταση διάφορων πολυεθνικών εταιρειών σε εθνικό επίπεδο.

Αν και γεννημένη στις Η.Π.Α., η Ιωάννα – Έλενα έχει ζήσει και εργαστεί κατά ένα μέρος της ζωής της στην Ευρώπη. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και Ιστορίας της Τέχνης από του Λουγκάνο Ελβετίας. Η μετέπειτα επαγγελματική της εμπειρία, συμπεριλαμβάνει το Thyssen-Bornemisza Collection του Λουγκάνο, το Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Βορρέ και το Μουσείο Γουλανδρή Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Το 1992, η Ιωάννα – Έλενα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Zephyr Publications A.E. που εξέδιδε τότε το περιοδικό Odyssey, μια πολυτελή αγγλόφωνη έκδοση για τους Έλληνες της Διασποράς. Από το 1992 έως το 2000 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της εταιρείας και αμέσως μετά, μεταβίβασε το μετοχικό της κεφάλαιο σε έναν από τους ηγετικούς εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα. Σήμερα, 10 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου τεύχους, το Odyssey έχει μια συνδρομητική βάση που ανέρχεται σε 22.000 συνδρομητές. Ταυτοχρόνως, από το 1996 έως τα τέλη του 1997, η Ιωάννα – Έλενα ήταν Διευθύντρια Παραγωγής Διεθνών Περιοδικών στη Γενική Εκδοτική Τύπου Α.Ε. (General Press Publications S.A).

Αν και γεννημένη στις Η.Π.Α., η Ιωάννα – Έλενα έχει ζήσει και εργαστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ευρώπη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ιωάννα – Έλενα Μάρκου στο:
Τηλ: +30 210 6801143 – 44
Φαξ: +30 210 68.35.175
iemarkou@cityscape.gr